BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
Optimizat pentru Google Chrome (descarca) | © Toate drepturile rezervate | | | | | |

Ce ne propunem ?


Asociatia noastra isi propune realizarea unui complex de producere si aprovizionare cu energie verde a tuturor localitatilor rurale, prin Asociatia Comunelor din Romania, energie necesara scolilor, gradinitelor, unitatilor culturale, unitatilor medicale, unitatilor de cult, iluminat public local si orice alta unitate de prestatie sociala din zona rurala. De asemenea va fi asigurata aprovizionarea cu energie curata prin Asociatia Oraselor din Romania tuturor unitatilor din invatamant aflate in subordinea Consiliului local orasenesc. Sistemele moderne de incalzire si ventilatie vor fi aduse in complementare la sistemele existente pentru eficientizarea maxima a ambientului acestora locatii.

Scopul asociatiei va fi realizat prin utilizarea potentialului eolian din platoul de Nord al Muntilor Bargaului, aferent comunelor din asociatie, si alte locatii cu potential eolian din Romania, aflate in administrarea comunelor, care au deja retele de inalta tensiune accesibile (avem in vedere relee de televiziune, statii meteo si statiuni turistice cu retele de inalta tensiune la peste 1500 m). Principalele tinte sunt realizarea de parcuri eoliene cu capacitate totala de 450MW din care 250MW in zona Dobrogea (Tulcea si Constanta) si restul in zone montane accesibile, propuse de primariile din ACOR. Un parc fotovoltaic de 30 MW, in zona unde se vor pune la dispozitie teren si retele de descarcare, este de asemenea in plaurile noastre.

Comunele partenere au pus deja la dispozitia asociatiei, prin concesiune, peste 60 de kilometrii de drum de culme, accesibil la inaltimi intre 900 - 1670 de metrii.


Ne propunem, de asemenea, valorificarea potentialului hidrologic al raului Somesul Mare prin reluarea proiectului din 1978 "PARVA-SALVA" cu acumularea PARVA, varsarea SALVA si inca doua hidrocentrale la Beclean si Dej.

Pe langa cele de mai sus, avem in vedere si raurile: Tisa, Mures, Tirnave, Aries, Olt, Buzau, Prahova, Milcov, Rimnic, Putna, Siret, Moldova, Prut, pe care ne propunem realizarea unui mecanism hidraulic capabil sa produca energie hidro, sa elimine inundatiile si sa evite lipsa de apa la seceta extrema in marile orase, pompand apa de pe un rau pe altul, urmind traseele marilor autostrazi.

Resurse necesare:

  • Resurse proprii ale asociatiei
  • Va urma apoi o emisiune de Obligatiuni Comunale Intracomunitare pentru finantarea proiectelor si studiilor de fezabilitate(www.partners.ro)
  • Fonduri europene nerambursabile in proportie de 98% pentru executie
  • Pentru proiectele pilot se va apela la un parteneriat Public Privat intre asociatie si 5 antreprenori locali care au masuratorile de vant facute si disponibilitate de investitii in acest domeniu

Functionarea la eficienta maxima va fi asigurata de un program informatic centralizat, de pornire a incalzirii in scoli, gradinite, locatii sociale, culturale si iluminat public, in baza prognozelor hidro si eoliene disponibile pe urmatoarele 3 zile. Vom folosi si programe de informatica meteorologica in colaborare cu ISU; vom realiza un sistem de descarcare a norilor, in zona marilor acumulari amenajate hidrologic si a marilor paduri din arealul hidrografic amenajat hidroenergetic, si un sistem automat de alerta si tras clopotele bisercilor la avertizare cod rosu pe un areal bine determinat si supravegheat meteorologic, in colaborare cu INMH si ISU local.

Lasati energia verde sa circule liber!